Zwangerschapsmassage
Een mooi contactmoment tussen jou en het wondertje in je buik.
Vanaf 16 weken is een zwangerschapsmassage een fijne, ontspannende en zachte massagevorm. Het is gericht om je goed en ontspannen te voelen en eventuele lichamelijke klachten van de nek/schouders, benen en onderrug te behandelen. Deze massage biedt een prettige ondersteuning.
Het mooie van de zwangerschap is dat je baby steeds meer groeit en hierdoor jouw buik ook. Het lichaamszwaartepunt verplaatst zich naar voren waardoor de spanning op de onderrug en bekken wordt vergroot.
Onder invloed van zwangerschapshormonen verweken de spieren en banden en worden hierdoor slapper. De stabiliteit van de bekken neemt af. Ook merken veel zwangere vrouwen dat ze vocht vasthouden en onrustige benen of tintelende vingers krijgen.
Naast fysieke zwangerschap ongemakken kan er mentaal en emotioneel ook veel veranderen. Tijdens de massage komen er lichaamseigen hormonen vrij, zoals het hormoon endorfine, wat kalmerend en pijn bestrijdend werkt. Het hormoon oxytocine vermindert stress en zorgt voor een gevoel van vertrouwen en verbondenheid. Dit hormoon speelt o.a. later ook een grote rol  bij de bevalling en toeschietreflex bij de borstvoeding. Je kindje zal dan in je buik tijdens het masseren kunnen reageren met kleine schopjes of juist meegenieten van de rust.
Zwangerschapsmassage kan op twee manieren gegeven worden. Dit gaat in overleg met jou, rekening houdend met je behoeften. Deze massage kan in zijligging worden uitgevoerd, zodat de armen, rug en benen gemasseerd kunnen worden. Ook is het mogelijk om op de rug te liggen met een waterkussen voor ondersteuning aan je bekken en onderrug. Hierdoor lig je comfortabel en kan, naast je armen/ benen, ook je buik gemasseerd worden waarbij contact gelegd wordt met de baby in je buik.

 
 
 
E-mailen
Bellen