Wat houdt massagetherapie in?

Herkenning
Voel maar wanneer je zorgen hebt, of dat iets is veranderd in jezelf of letterlijk lichamelijk. Hoe uit zich dat bij jou? Dit zou hoofdpijn kunnen zijn, last van de  schouders, of andere lichamelijke ongemakken. Ook kan het zijn dat er geestelijke klachten in het hoofd ervaren worden zoals vermoeidheid, vol zitten of juist niks meer voelen.
Misschien kun je opnieuw leren kijken naar jezelf en naar je lichaam en daarmee signalen weer beter leren kennen.

Bewustwording
Je vergroot je aandacht voor wat jou bezig houdt als mens, hoe het met je gaat, wat je belangrijk vindt en waar je grenzen en mogelijkheden liggen. Hierdoor ontstaat een bewustwording van wat jou maakt als mens.

Innerlijke beweging
Als je je bewust bent van jezelf en in contact bent met jezelf kan je signalen uit jezelf beter gaan herkennen en erkennen. Dit maakt dat mogelijk een innerlijke beweging ontstaat die je bijvoorbeeld in staat stelt bewuster keuzes te maken en aandacht en energie te besteden aan dingen die jouw leven een waardevolle invulling geven.

Waarom massage?

Massage is een mooie manier om in contact te komen met je gevoel. Hoe gaat het met je? Wil jouw lijf je iets vertellen of blijft het juist stil in je?  Door mijn massage af te stemmen op wat de aandacht vraagt, kan ik je hierin begeleiden. Tijdens de massage  zal ik je vragen stellen die zijn afgestemd op wat zich lichamelijk en geestelijk voordoet. Je wordt daardoor uitgenodigd om nog meer te ervaren wat er gevoeld wordt en wat dit met je doet. Hierdoor ontstaat mogelijk een innerlijke bewustwording; je wordt jezelf van binnen bewust van wat er in jou speelt. Dit kan als prettig of minder prettig ervaren worden, het vergroot wat eigenlijk van binnen al aanwezig is.

 
 
 
E-mailen
Bellen