Kindermassage en kinderyoga
Uw kind op een leuke manier kennis laten maken met kindermassage en kinderyoga?  Dat kan!
Op een speelse manier gaan we met een kleine groep kinderen (maximaal 10)  6 weken lang een avontuur aan.  In fijn zittende kleding doen de kinderen massagehandelingen bij elkaar. Denk aan kietelen, aaien, zachte aanraking of juist wat stevigere aanraking. We doen yoga houdingen zoals de boot, de boom, de vlinder en de kindhouding. De lessen bestaan uit een combinatie van beweging en ontspanning.
Het beleven van plezier staat voorop!
              

Wendela
Ik ben jaren geleden naast mijn opleiding holistische massagetherapie, de opleiding baby-en kindermassage van kleuterleeftijd tot en met tiener leeftijd gaan volgen. Dit omdat ik ervan overtuigd ben dat door bewustzijn van je lichaam, je beter in contact kunt zijn met je emoties, grenzen kunt voelen en zelfvertrouwen kunt ontwikkelen. Dit wil ik kinderen graag meegeven voor de toekomst.

Debby
Jaren geleden kwam yoga op mijn pad. Eindelijk ontdekte ik manieren om meer uit mijn hoofd te komen en meer te voelen in mijn lijf.  Ik deed de opleiding kinderyogadocent, tieneryoga en yogacoaching. Ik voel me een geluksvogel dat ik kinderen mag begeleiden in hun ontwikkeling en ze een stukje plezier en verbinding  tussen lichaam en geest mag meegeven.

 Waarom is massage en yoga goed voor kinderen?
Kinderen:
• Krijgen een beter lichaamsbesef
• Krijgen meer zelfvertrouwen en leren grenzen aangeven
• Leren samenwerken en respectvol met elkaar om gaan
• Ervaren ontspanning, rust en beleven vooral plezier!


Er wordt in kringvorm met de groep gewerkt. De massagehandelingen en yoga oefeningen zijn gekoppeld aan verschillende leuke verhaallijnen.

Eerst doen we de handelingen voor bij elkaar. Vervolgens mogen de kinderen dit bij zichzelf nadoen. Op deze manier leren ze eerst zelf hoe de handeling voelt. Hierna mogen de kinderen om beurten in tweetallen het bij elkaar oefenen en zullen wij het begeleiden.
De lessen hebben een vaste en herkenbare structuur.

Duur cursus       : 6 keer
Dag/ tijd              : Woensdag 15.00-16.00 uur
Leeftijd                : 5 t/m 8 jaar
Kosten                 : 6 lessen totaal 60 euro
Data                     : 15-22-29 Maart & 5- 12 -19 April 2023


 

 
 
 
E-mailen
Bellen